50.180 gösterim
193,00 viral puan

Ümmiye Teyze'nin Hayretle Okunan Hikayesi!

New York Avrasya Film Festivali’nde ‘Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı’ ödülünü alan ‘Yün Bebek’ filminin yazarı, yönetmeni ve Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu...
AtamertUysaler 14.03.2017 saat 11:52
  1. Ümmiye teyze, yani tam adıyla Ümmiye Koçak, Mersin'de yaşayan 58 yaşındaki bir kadın.Şöyle düşünün; ilkokul mezunu, ilk okuduğu kitap Maksim Gorgi'nin "Ana" isimli eseri, çektiği ilk uzun metraj filmi ile New York'ta ödül alan bi anne.


    Ümmiye Koçak, ilkokulu bitirdikten sonra okuduğu kitaplarla kendisini geliştirmeye and içmiş resmen. İlk okuduğu kitap Maksim Gorki-Ana, onu çok etkilemiş ve hırsını kat ve kat arttırmış.

    Evlendikten sonra Mersin'in Arslanköy adlı köyüne taşınan Ümmiye teyzemiz, köyde yaşayan kadınları tüm dünyayla paylaşmak için, 2001 yılında "Arslanköy Kadın Tiyatro Topluluğu"nu kurmuş. Ve halen burada eğitmen anne olarak görevini sürdürmekte.


    Topluluğun sahneye ilk konduğu oyunu Remzi Özçelik'in Taş Bademleri adlı oyunu olmuş. Grup daha sonra kendi hikayelerinden derlediği "Kadın Feryadı" adlı oyunu sahneye taşımış. Ümmiye teyze "Hasret Çiçekleri" adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivalinde de sahne almış.

    Ümmiye Koçak'in inanılmaz hikayesi asıl burda başlıyor. "Kadının kadına olan şiddeti"ni anlatan "Yün Bebek" isimli uzun metraj bir filmle inanılmaz başarılara imza atıyor. Tarlada çalışarak biriktirdiği paraları, son kuruşuna kadar "Yün Bebek" için kullanmış.


    49. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde galası yapılan filmi Mersin Sinema Derneği, Toroslar Belediyesi, Mersin Valiliği, Mersin Ticaret Borsası ve Akdeniz Belediyesi sponsor olmuş. Tüm bu zahmetler ona New York'tan “Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü getirmiş!

    Ümmiye Koçak, “Yün Bebek” filmi ile New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazanmış.

    Ödülünü almaya Amerika'ya maddi yetersizliklerden dolayı gidememiş. Sonrasıda, ödülü kendisine filmin ikinci yönetmeni olan Yasin Korkmaz takdim etmiş. Tüm ekibin moral bulunduğunu anlatırken yaşadığı mutluluğu dile getiren Ümmiye Koçak, Yörük kadınlarının hikayesinin Amerika'daki bir festivalde ödüle değer bulunmasının önemli olduğunu söylüyor.


  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 10.251 gösterim
  • Twitter: 1 gösterim

  • Toplam Viral: 21.158 gösterim
  • Toplam Seed: 260 gösterim
  • Toplam Direkt: 28.762 gösterim
  • Viral Puan: 193,00