5.357 gösterim
18,41 viral puan

Genel Olarak Gezegenlerle İlgili 10 İlginç Bilgi

Güneş sistemimiz içerisinde yer alan gezegenlerin birbirinden ilginç ama gerçek olan özellikleri vardır. Bu gezegenlerde yaşamın elverişli olmadığına dair şaşırtıcı kanıtlar bilim adamları tarafından zaman geçtikte, bilim ve teknoloji ilerledikçe ortaya çıkarılmaktadır. Gezegenlerin en şaşırtıcı ve ilginç fakat gerçek olan özellikleri nelerdir?
Enes Abis 15.11.2016 saat 15:19
  1. 1. Satürn

    Satürn'ün o meşhur halkaları büyük oranda buz kristallerinden oluşur.
  2. 2. Jüpiter

    Jüpiter o kadar güçlü bir manyetik alana sahiptir ki, bazı bilim adamları güneş lekelerinin üzerinde etkili olabileceğini düşünmektedir.
  3. 3. Gezegenlerde Mevsimler

    Bazı gezegenlerde dünyadaki meteorolojik durumların en vahşi halleri yaşanmaktadır. Mars güneş sistemindeki en güçlü toz fırtınaları ile ünlüyken, Jüpiter bol yağışlı ve şimşekli fırtınalarıyla adını duyurmuştur.
  4. 4. Uranüs

    Uranüs, diğer gezegenlerden farklı olarak yana yatmış gibidir. 98 derecelik eğimiyle adeta yuvarlanan bir top gibidir. Bu nedenle bir mevsim yaklaşık 21 yıl sürer. Ayrıca bir yarısı 21 yıl güneş alırken bir yarısı 21 yıl karanlık kalır.
  5. 5. Jüpiter'in Büyüklüğü

    Güneş sistemimizin en büyük gezegeni olan Jüpiter'in içine 1300 tane Dünya sığar.
  6. 6. Yüksek Dağlar

    Dünya'da bulunan 8800 metrelik Everest Dağı'nın çok yüksek olduğunu biliyorsunuz. Güneş sistemimizin en yüksek dağı komşu gezegenimiz Mars'ta bulunur. Olympus Mons isimli bu volkanik dağ 21 km yüksekliğindedir.
  7. 7. Jüpiter'de Saatler

    Jüpiter, kendi etrafında en hızlı dönen gezegendir. Dünya'da bir gün 24 saatken Jüpiter'de bir gün 10 saattir.
  8. 8. Venüs

    Gözlemlediğimiz en parlak gezegen olan ve mitolojide güzellik tanrıçası olan Afrodit'le özdeşleştirilen Venüs'ün gerçek yüzü hiç de umduğumuz gibi değildir. Diğer gezegenlerin aksine ters dönen Venüs karbondioksitten oluşan atmosfere 500 derece yüzey sıcaklığına, asit yağmurlarına, aktif volkanlara ve dev lav nehirlerine ev sahipliği yapar.
  9. 9. Jüpiter'de Yaşam

    Diyelim ki pazar sabahı babanızın pantolonunda uzay mekiğinizin anahtarını çaldınız ve Jüpiter'e gitmeye kalktınız. Başardınız da. Jüpiterin atmosferini de geçtiniz. Ancak buraya kadar boşuna geldiniz. Çünkü Jüpiter'de iniş yapabileceğiniz katı bir alan bulamayacaksınız. Çünkü Jüpiter helyum ve hidrojenden oluşan bir gaz devidir.
  10. 10. Satürn

    Güneş sistemimizin ikinci büyük gezegeni olmasına rağmen Satürn'ün öz kütlesi o kadar düşüktür ki, demir bir çiviyi su üstüne attığınızda batarken Satürn su yüzeyinde kalır.
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 1 gösterim

  • Toplam Viral: 61 gösterim
  • Toplam Seed: 291 gösterim
  • Toplam Direkt: 5.005 gösterim
  • Viral Puan: 18,41